Budinca de chia, cu musli si curd de portocale

Semintele de chia sunt un ingredient foarte sanatos pe care ar trebui sa incercati sa il introduceti in alimentatia voastra. Pentru diminetile in care ne grabim si avem nevoie de un mic dejun la indemana, usor de facut, dar super delicios si sanatos, am ales sa fac o budinca din seminte de chia, completata de musli, iaurt grecesc si curd de portocale. Va trebui sa facem cu o zi inainte (sau seara, in functie de cum aveti timp) budincile noastre deoarece dureaza un pic mai mult sa fie gata si nu le putem face in aceeasi dimineata cand am vrea sa le si mancam 🙂 . De asemenea, acesta poate fi si un desert racoros si aromat, ideal pentru zilele de vara sau oricand doriti ceva delicios si sanatos.

Ingrediente curd de portocale:

  • 6 portocale mici (sau 3 mari)
  • 4 oua
  • 140 g unt
  • 300 g zahar

Ingrediente pentru budinca de chia:

  • seminte de chia
  • lapte de cocos (sau apa, lapte de migdale sau lapte normal daca nu aveti lapte de cocos)
  • iaurt grecesc (aproximativ 100g pentru fiecare bol cu budinca)
  • musli (puteti folosi orice fel de cereale pentru dimineata doriti sau aveti in casa – mai putin pe cele de porumb pentru ca se vor face terci si se vor dezintegra)
  • amestec seminte
  • eu am mai folosit niste fistic si cateva bucati de zmeura congelata (puteti orna de fapt cu ce vreti voi sau aveti prin casa)

Preparare: Punem in fiecare vas (in functie de cate budinci vrem sa facem – eu am avut 6) cate o lingura cu varf de seminte de chia, peste care punem 9 linguri de lapte de cocos. Amestecam bine si lasam sa se umfle. Le dam deoparte, ele vor trebui sa stea sa traga lichid minim 3ore.

Intre timp ne apucam sa preparam curdul de portocale. Spalam bine portocalele si le dam coaja pe o razatoare mica.

Dupa ce am ras coaja de portocala, stoarcem sucul din ele intr-un recipient.

Intr-o oala cu fund gros si la foc mic, punem la fiert sucul de portocale, zaharul, coaja rasa si untul si le lasam sa se topeasca amestecand des in oala cu un tel.

Intre timp, intr-un bol batem ouale. Cand s-a topit zaharul, luam oala de pe foc, lasam un minut sa se racoreasca si apoi turnam peste, in fir, ouale batute. Amestecam repede astfel incat sa nu existe bucati mari de ou.

Punem oala inapoi pe foc. Amestecam continuu cu un tel. Lasam sa fiarba apoi, amestecand cat de des posibil, aproximativ 25 minute. Vom vedea crema ca incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat suficient, oprim focul si lasam sa se raceasca. Pregatim un vas si o sita si turnam in sita crema obtinuta, ca sa indepartam toate bucatile mari din ea. Procedam astfel pana cand terminam toata cantitatea de crema.

Vom obtine o crema aromata, fina, delicioasa, cu o culoare intensa, pe care o putem folosi atat peste prajituri, cat si peste iaurt, in diverse budinci sau peste diverse copturi.

Punem o folie deasupra si o dam la frigider.

Cand au trecut cele 3 ore (sau chiar mai mult) si semintele noastre de chia au absorbit bine lichidul, punem peste ele un strat generos de musli (sau orice alt fel de cereale aveti in casa sau preferati ), punem peste musli un strat generos de iaurt grecesc, peste care turnam 3 linguri pline sau mai multe de curd de portocale. Punem deasupra mix de seminte, eu am pus si fistic si zmeura congelata dar puteti pune la fel de bine nuci, migdale, caju etc. sau orice altceva aveti in casa de genul asta iar ca fructe, pot fi si bucati de mar proaspat, pere, afine, mure, caise etc. (eu zmeura o aveam in congelator deci asta a fost la indemana). Va incurajez sa deveniti creativi in „asezonarea” budincii voastre, nu are cum sa fie decat…delicios 🙂 .

Sunt curioasa daca veți încerca rețeta, sa imi ziceți cum v-a plăcut. 🙂

*Toate fotografiile si textele imi apartin. Reproducerea acestora, integrala sau partiala, fara acordul meu scris, se pedepseste conform legilor in vigoare ( Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. ) – Toate drepturile sunt rezervate.

Un gând despre „Budinca de chia, cu musli si curd de portocale

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: